A long time ago, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, un simplu călător a ajuns să stăpânească arta mixologiei. Nu se știe cu certitudine dacă ea l-a găsit pe el sau el a găsit-o pe ea, dar nu despre asta e vorba.
După ce a absolvit câteva ranguri de alchimie în spatele barului, călătorul și-a dorit să împărtășească învățăturile acumulate, așa că a pus pe picioare o academie de esențe tari: BarTechs.
Inspirați de cocktailuri exotice, rafinate și clasice, adunate din toate colțurile lumii, alături de alchimiști pasionați și bine pregătiți, călătorul a mixat cele mai valoroase cursuri de bartending și a luat ce e mai bun de peste tot.
Apoi, au strâns experiența și ustensilele necesare, s-au pus la punct cu istoria, au testat tehnici de psihologie a clientului și au cultivat arta spectacolului din spatele barului.
Tu ești pregătit să devii un barman cu ștaif?

Hai la școală, frate!

La noi, Universul este limita cunoașterii.
Combinăm trainingul profesionist cu principii solide de psihologie și marketing.
Educăm curiozitatea și îndrăzneala.

Amestecă rețete ingenioase de licori amețitoare cu tehnici moderne de mixologie gastronomică.

Cocktailuri clasice sau with a twist, într-o abordare meșteșugită

Familiarizează-te cu tehnica de flair și arta de a însufleți orice petrecere

Joaca cu sticlele, marca BarTechs

Deprinde metode infailibile de marketing și influențare a preferințelor clientului

Vinzi și câștigi

Inițiază o incursiune în psihologia consumatorului și află cum poți fi un profesionist al bunului simț și al satisfacției imediate

Barmanul, cel mai bun prieten al omului

Descoperă trucuri de turnare, servire și decorare care te vor ajuta să lucrezi rapid în orice seară aglomerată

Fără presiune la orice reuniune

Află trecutul băuturilor alcoolice pentru a inventa un viitor delicios într-un amestec pe placul tuturor

Istoria vine la pahar

Explorează universul cafelei, infuziilor și al sucurilor proaspete

Ajutoarele non-alcoolice ale oricărui barman

Stăpânește noțiuni corecte de igienă a barului, precum și organizarea eficientă a spațiului

Artă curată într-un bar sănătos. Nu așa era expresia?

Testează-ți abilitățile în diverse situații sociale cu care te vei confrunta în bar.

Un pic de role playing nu strică niciodată!

CURSURI

CAPITOLUL I

Ziua I

Ești inițiat în universul din spatele barului, urmat de practică de bază (pouring position, jigger position, working position, bar geometry)

Ziua II

Descoperă istoria și utilizarea ustensilelor, paharelor și dispozitivelor, incluzând substanțele folosite pentru igienă și modul corect de curățare a barului.

Ziua III

Deprinde metodele de bază pentru prepararea și crearea unui sirop simplu, continuând cu citrice, acid citric și limonade. Descoperă varietăți de ceaiuri și infuzii.

Ziua IV

Piureurile sunt foarte importante, iar acum învățăm să le preparăm de la zero. Continuăm cu fresh juice și labeling, și pentru că nici garnish-urile nu sunt de neglijat, creăm și decorăm pentru a descoperi importanța lor estetică și practică.

Ziua V

Cu toții bem cafea, dar oare câți știu istoria acesteia… sau modul corect de preparare?

CAPITOLUL II

Ziua I

Te introducem în universul alcoolului cu o lecție de istorie, urmată de modalități de producție (fermentare, distilare, maturare), iar spre sfârșitul zilei vorbim despre tipuri de alcool cu o bere rece în față.

Ziua II

Descoperim ierburile folosite pentru producția ginului, grânele utilizate pentru vodkă și vinul ideal la care se adaugă plante pentru a obține vermouth. Bineînțeles, facem și niște cocktailuri.

Ziua III

Binecunoscutul whisky, eleganța oferită de cognac și romul preferat de pirați vor elucida enigma istoriei.

Ziua IV

Plecăm cu gândul către Mexic și vorbim despre vestita tequila și vărul său, mezcal. Ne întoarcem în Europa cu escală în Italia, unde ne împrietenim cu absintul și sambuca.

Ziua V

Cum cocktail-urile meșteșugite nu ating perfecțiunea fără bittere, amaro, tincturi și extracte, ne familiarizăm cu istoria și originea lor… fără a neglija vinul.

CAPITOLUL III

Ziua I

Cunoștințele acumulate până acum iți deschid calea către noi rețete meșteșugite pentru prepararea long drink-urilor și a cocktail-urilor.

Ziua II

Prepararea băuturilor folosind fast service și utilizarea unor tehnici speciale te ajută la ”working under pressure”.

Ziua III

Începem să ne distrăm! NIGHTS & COCKTAILS! You’re all welcome 🙂

Ziua IV

Ne jucăm cu sticlele și invățăm să distrăm clienții prin combinarea alcoolului cu forța centrifugă creată în timpul zborului prin aer.

Ziua V

Dăm un upgrade la fast service! Tehnicile de speed service te scot din încurcătură într-o seară aglomerată, iar flair-ul și sinergia din bar vor defini abilități de care nici măcar nu știai.

CAPITOLUL IV

Ziua I

Începem lecția de actorie, cu tine transportat în toate situațiile posibile… în spatele barului. Un mic role playing, ceva?

Ziua II

Munca ta de peste trei săptămâni se concretizează azi: vei fi creatorul propriului tău signature drink!

Ziua III

O punem de o mică competiție în care clasicele cu un mic twist sunt binevenite!

Ziua IV

BARalaureat – îți trebuie cel puțin nota 6. Dar țintește către 10!

Ziua V

Sărbătorim, iar primul rând îl dăm noi!!! Unde ieșim?

NOTE TEHNICE:

UNDE: Bulevardul Theodor Pallady, nr. 287, București
CÂND: Luni – Vineri
DURATA: 6 – 7 h

BASIC TRAINING – 4 săptămâni
ADVANCED TRAINING – 5 săptămâni

Pentru informații extra și prețul cursurilor, ne auzim la…

Telefon: 0733271991/0737530605
E-mail: inscrieri.bartechs@gmail.com